top of page
https---static.hbvl.be-Assets-Images_Upload-2022-09-20-c1fc83ae-008c-47a2-8614-be3e62695c0

Ons verhaal

Welkom bij het ontroerende verhaal van Joan Aerden, een moedige jongeman die op slechts drie maanden oud voor het eerst te maken kreeg met kanker. Joan vocht dapper tegen de ziekte, maar helaas overleed hij op twintigjarige leeftijd. Zijn broertje, Thierry, werd later ook getroffen door de ziekte. Deze aangrijpende gebeurtenissen hebben geleid tot het ontstaan van onze organisatie, waar we ons inzetten voor het kinderkankerfonds "Kleine Prins".

Joan was een ware inspiratie voor velen. Ondanks zijn ziekte bleef hij altijd positief en vriendelijk naar anderen. Zijn glimlach was aanstekelijk en zijn moed was bewonderenswaardig. Het was een op en neer in zijn strijd tegen retinoblastoom, maar op zijn twaalfde was hij kankervrij.

 

Na jaren van stabiliteit werd op negentienjarige leeftijd een nieuwe tumor ontdekt bij Joan. Hij wilde graag twintig worden, en dat heeft hij bereikt. Maar al snel ging zijn gezondheid achteruit en leed hij ondraaglijke pijn. Vijf maanden later namen we afscheid van hem.

 

De impact van Joans overlijden op zijn broertje Thierry en zusje Kirsten was enorm. Het was moeilijk om zonder hun geliefde grote broer verder te gaan. Helaas werd Thierry ook getroffen door kanker, maar in dit geval was het botkanker. Gelukkig werd de kanker op tijd ontdekt, mede dankzij een val met de fiets.

 

Onze organisatie is ontstaan uit het diepe verlangen om het verschil te maken voor kinderen zoals Joan en Thierry. We willen steun bieden aan gezinnen met kinderen die vechten tegen kanker. Ons doel is om hoop en vreugde te brengen in hun levens, en hen een glimlach te bezorgen, ondanks de uitdagingen die ze moeten overwinnen.

 

Met de steun van de gemeenschap en diverse partners willen we samenwerken met het kinderkankerfonds "Kleine Prins" om kwetsbare kinderen te ondersteunen. Onze missie is om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan en om een positieve impact te hebben op het leven van deze dappere kinderen en hun families.

 

Zo zijn we toegewijd aan een wereld waarin elk kind met kanker de steun en zorg ontvangt die het verdient. Met liefde en samenwerking bouwen we aan een toekomst vol hoop en kracht. En door deze toewijding en steun van onze geweldige gemeenschap, groeien we uit tot een organisatie die zich steeds verder ontwikkelt en uitbreidt. We zijn verheugd om te delen dat we binnenkort onze activiteiten zullen uitbreiden naar een ruimte van maar liefst 3500 vierkante meter - een aanzienlijke sprong vanaf onze oorspronkelijke locatie van 1000 vierkante meter. 

Dankzij de gulle bijdragen en de deelname van velen hebben we bij voorgaande edities indrukwekkende resultaten behaald. De laatste editie heeft maar liefst 4500 euro opgebracht, wat ons in staat stelt om nog meer steun te bieden aan gezinnen met kinderen die vechten tegen kanker.

bottom of page