top of page

KLEINE PRINS HELPT

Kleine Prins vzw zet zich in Limburg in voor kinderen die voor de leeftijd van 18 getroffen worden door een vorm van kanker of een andere levensbedreigende ziekte. 

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR!

Elk gezin krijgt een ervaringdeskundige begeleider, die aan huis bij een gezin een luisterend oor bied. De kleine prins gaat opzoek naar oplossingen voor het gezin: verzekeringen, financiën, juridisch advies, vervoer, schoolhulp, poetshulp,...

Sommige gezinnen kunnen de extra facturen niet aan; niet zelden geeft een ouder zijn of haar job op om het kind dag en nacht te kunnen bij staan

Steun van Kleine Prins: Voor uw gemoedsrust en financiële ondersteuning

Kleine Prins is er om u te helpen in moeilijke tijden. Naast emotionele steun bieden we ook financiële hulp aan gezinnen met kinderen die getroffen zijn door ziekte. Kleine Prins kan bijspringen bij niet terugbetaalde medische kosten die verband houden met de ziekte van uw kind. We begrijpen dat dergelijke kosten een grote last kunnen vormen, en we willen ervoor zorgen dat u zich kunt concentreren op de gezondheid en het welzijn van uw kind.

Samen spelen en verbinden: Lotgenotenwerking en gezamenlijke activiteiten

Bij Kleine Prins geloven we in de kracht van samenzijn en verbondenheid. Daarom organiseren we jaarlijks een aantal grote activiteiten waar alle kinderen samen kunnen spelen en ouders een dag zonder zorgen kunnen doorbrengen met elkaar. Deze vorm van lotgenotenwerking wordt zeer positief ervaren en biedt een waardevolle ondersteuning tijdens de uitdagende reis van ziekte en herstel.

Zorgeloze vakanties: Steun voor gezinnen en vrijetijdsagogiek

Bij Kleine Prins willen we gezinnen de mogelijkheid bieden om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine en zorgen. Daarom huren we gedurende de zomer een vakantiehuisje waar gezinnen kunnen genieten van quality time samen. We begrijpen het belang van ontspanning en plezier tijdens het genezingsproces.

Daarnaast ondersteunen we UZ Leuven met vrijetijdsagogiek, waarbij we bijdragen aan de ontwikkeling van recreatieve activiteiten en programma's voor zieke kinderen. We geloven dat deze activiteiten een waardevolle bijdrage leveren aan hun welzijn en herstel.

Bij Kleine Prins staan we naast u tijdens deze uitdagende reis. We streven ernaar om uw gezin te ondersteunen op verschillende manieren, zodat u zich kunt richten op het belangrijkste: de gezondheid en het geluk van uw kind.

Kleine Prins bouwt vakantiehuis in Nederland waar gezinnen met zieke kinderen gratis op vakantie kunnen

Zo heeft er al een mooi initiatief zich al ontplooid door een vakantiehuisje te bouwen in het Nederlandse dorp Sevenum. Hier kunnen Limburgse gezinnen met zieke kinderen gratis genieten van een week vakantie. Dit hartverwarmende project biedt deze gezinnen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie-ervaring te midden van moeilijke tijden. "De Kleine Prins" toont oprechte betrokkenheid en creëert waardevolle herinneringen voor de gezinnen die dat het meest nodig hebben.

 

Wenst u meer inlichtingen, contacteer het secretariaat

Telefoon

089/30 45 75

Email 

Adres

Kiezelstraat 6, 3600 Genk

bottom of page